trainen

Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut en physical rehabilitation trainer kan bij de PRT praktijk voor fysiotherapie en revalidatie zowel individueel als in groepsverband.
Naast behandeling en trainen bij bepaalde klachten of aandoeningen, zien we bij de PRT praktijk voor fysiotherapie en revalidatie preventief trainen als een belangrijke ontwikkeling.
Voorbeelden van doelen waarmee gewerkt wordt: (preventief) trainen bij chronische lage rugklachten, knie klachten, enkelklachten, schouderklachten en sporten met diabetes. Maar ook sport specifieke verbetering of het doel je algehele gezondheid te verbeteren of op peil te houden zijn mogelijk!

De physical rehabilitation trainer stelt, na een intake, samen met u een trainingsprogramma op. Dit is specifiek gericht op de door uw gestelde doelen. Iedereen traint dus op zijn eigen niveau en nooit met een gestandaardiseerd programma. Wanneer wenselijk combineren we trainen met adviezen over gezonde voeding. Want een gezonde leefstijl is meer dan alleen bewegen!

Een onderdeel wat in de trainingen terug kan komen is (aangepaste) krachttraining. Dit is het middel om je lijf en geest gezond te krijgen en te houden. Het stimuleert onder andere de circulatie, vergroot de spiermassa en verlaagt het vetpercentage. De compressiekrachten tijdens krachttraining vormen de juiste prikkel voor je botmassa en gewrichten, erg belangrijk tijdens herstel en preventief werkend voor een gezond lichaam.

Trainen met vrije gewichten heeft de beste transfer (optimale opbouw) naar je dagelijkse bezigheden met werk en sport.
Parameters, bijv: sets (series) reps (herhalingen) en tempo, bepalen het resultaat van je training en de behandeling.
De PRT trainer is de begeleider die bepaalt in welk systeem er getraind moet worden, coacht en adviezen geeft om zo optimaal resultaat bereiken.

individueel trainen >

groepstrainingen >