Welkom bij PRT praktijk

De PRT praktijk voor fysiotherapie en revalidatie (Physical Rehabilitation Training Center), onderdeel van het IAS Postgraduate Study and Research Center, heeft in november 2014 haar deuren geopend in Oploo. Het IAS is in 1983 door Prof. B.A.M. van Wingerden, PhD opgericht. De praktijk voor fysiotherapie en revalidatie is gestart door Aukje Weerts. Aukje Weerts is praktijkhouder en werkzaam als fysiotherapeut, physical rehabilitation trainer en triggerpoint reset coach.

Bram Tacken is vanaf augustus 2022 twee dagen per week werkzaam binnen de praktijk. Bram is in 2019 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Zijn passie voor sport heeft hem gevormd tot een gedreven en leergierige (sport)fysiotherapeut. Hij is in 2020 begonnen aan de opleiding tot MSc sportfysiotherapie waarin hij in 2023 afgestudeerd. Als (sport)fysiotherapeut zet hij zich in om bewegende mensen pijnvrij te krijgen en weer terug te brengen naar een hoger niveau.

De PRT praktijk werkt binnen de algemene fysiotherapie volgens het PRT principe en richt zich voornamelijk op actieve revalidatie. U kunt hier terecht voor algemene fysiotherapie met bijvoorbeeld blessures en klachten aan het bewegingsapparaat. Daarnaast is er de mogelijkheid voor trainen en sporten onder begeleiding. Ieder mens is uniek en heeft daarom behandeling op maat nodig. Trainen, bewegen en gedragsveranderingen in eetpatroon en activiteit zijn noodzakelijk om een positieve verandering van verschillende vormen van belastbaarheid te bereiken. Vooral bij chronische klachten (van bijvoorbeeld rug, knie of schouder) en bij de revalidatie na een (sport-)blessure of een operatie geeft oefenen volgens het PRT systeem optimaal herstel met spoedige terugkeer in werk en/of sport.